Internetissä tarjontaa riittää. Käyttäjän syöttämän oikean hakusanan avulla tietoa tulee runsaasti, joten tietoa tai esimerkiksi viihdettä etsivällä on edessään melkoinen määrä dataa kätevine sovelluksineen. Tutkitaanpa asiaa seuraavaksi hieman enemmän.

Kätevät sovellukset

  • Skype-sovellus

Haluaisitko soittaa ystävälle, mutta et ole huomannut ladata lisää prepaid-saldoa tai haluat vain muuten säästää omissa puhelinkuluissa? Ei hätää, kätevä internet-sovellus tulee hetkessä apuun. Jokainen netin käyttäjä tuntee tai on ainakin kuullut Skype-sovelluksesta. Tämän Skype-sovelluksen välityksellä lapset ja isovanhemmat, ystävät sekä koulukaverit puhuvat ilmaiseksi toisilleen.

Skype-sovelluksen käyttäjät kaikkialla maailmassa voivat soittaa toisilleen ilmaiseksi. Skype-sovelluksen avulla voi soittaa myös henkilöille, joilla ei ole Skypeä käytössään, ja soittaa kannattaa, sillä Skype-puhelut ovat myös silloin todella edullisia. Skype-sovellukseen kuuluu tietenkin myös chatti ja mahdollisuus lähettää erilaisia tiedostaja. Skype-sovelluksen kotisivut löytyvät helposti verkosta.

  • VirtualDub

on verkosta löytyvä kätevä digitaalinen videoeditori. VirtualDub-sovelluksen luonne on toimia muokkaus- ja videokaappausohjelmana, joka sisältää todella paljon suodattimia videoiden pakkaamiseen ja purkamiseen sekä erilaisten tehosteiden toteutukseen. Tämänkin suositun sovelluksen kotisivut ovat esillä verkossa. Kätevä sovellus on käyttäjälleen ilmainen.

  • PC Inspector File Recovery

on kätevä ja ilmainen tärkeiden tiedostojen palautustyökalu. Sovellus löytää sekä poistetut että muuten internetin syövereihin hävinneet tiedostot muistitikulta, kameran muistikortilta ja kiintolevyltä. Ohjelman kotisivu löytyy myös kätevästi verkosta.

  • GIMP

on todella monipuolinen ja kattava kuvankäsittelyohjelma verkossa. Kyseinen sovellus tarjoaa korkealuokkaista digitaalista grafiikkaa valokuvien muokkaamiseen, kuten erilaisten tehosteiden lisäämiseen tai retusointiin.

Verkossa on siis satoja, jopa tuhansia linkkejä ilmaisohjelmiin. Suurin osa ilmaisohjelmista on laillisia ja ne toimivat mitä parhaimmin. Valitettavasti mukana on myös ohjelmia, jotka saattavat asettaa haittaohjelmia käyttäjän tietokoneelle, mutta näitä on todella vähän. Ilmaisen sovelluksen lataajan kannattaa siis aina varmistua, että lataa ohjelman niin sanotulta turvalliselta sivulta, jossa esimerkiksi kieliasu on hyvä ja sivusto pelaa niin kuin kuuluukin.

Parhaat virustorjuntaohjelmat

Jokaiseen tietokoneeseen pitää asentaa aina toimiva virustorjuntaohjelma. Viruksia voi tulla melkein mistä vain, eli erilaisten ohjelmien ja sähköpostien välityksellä. Verkosta virusten hyökkäyksiä tulee päivittäin, sillä tehokkaita haittaohjelmia ja viruksia kehitellään koko ajan lisää. Kuulostaa pelottavalta, sillä yleisesti sanotaan, että haittaohjelmat ovat nykyään aina askeleen edellä virustentorjuntaohjelmia. Tiesitkö, että laadukas virustentorjuntaohjelma pystyy kuitenkin estämään ja tuhoamaan virukset ennen kuin ne ennättävät aiheuttaa tuhoa tietokoneelle?

  • Bitdefender Antivirus Free -virustorjuntaohjelma

Bitdefender-sovellus on tehokkaimpia virustorjuntaohjelmia verkossa. Tutustutaanpa sovellukseen vähän enemmän. Ohjelma on helppokäyttöinen ja sen asentaminen koneelle sujuu helposti ja nopeasti. Bitdefender-sovellus ei suosittele tai koko ajan tyrkytä ohjelman maksullista versiota käyttäjälle, vaan toimii upeasti myös ilmaisena versiona.

Bitdefender-sovellus on erittäin suosittu käyttäjien keskuudessa ja ohjelma ikään kuin toimii aivan huomaamatta taustalla, ilmoittaen käyttäjälle vain silloin, kun ohjelma on torjunut jonkin virusten taholta tulevan vaarallisen hyökkäyksen. Käyttäjän kannattaa myös aina muistaa, että ennen kuin asentaa tietokoneelleen huippuhyvän ja toimivan Bitdefender-sovelluksen, hänen pitää poistaa jo koneella mahdollisesti ennen ollut virusohjelma asennuksineen.

Näin ollen ilmaiset tietokoneelle ja matkapuhelimeen asennetut sovellukset ovat tänä päivänä usein todella hyviä ja monipuolisia, joten ei muuta kuin tutustumaan.